Wednesday, November 19, 2014

Last day with bare teeth :)

Assalamualaikum.

Malam ni dah nak pakai braces. Takut tapi excited. Haha. Maka hari ni adalah hari terakhir tanpa braces untuk 2 tahun akan datang. Nanti umur 26 gigi dah cantik. Dah boleh kawin hehe :)

Haha memang azam taknak kawin selagi tak puas hati dgn diri sendiri. Sebab takde yang bekenan sebab diri tak ada kelebihan. 

Jadi lepas braces, proces turunkan berat badan. Mengikut kajian, bila pakai braces ni susah nak makan so dalam masa yang sama boleh kurus. :)

Proces kecantikan seterusnya pulak untuk melicinkan dan memutihkan kulit. Mencari suppliment.

Ok itu aje nak membebel hari sementara nak balik ke kedai balik. Life sucks, I know. That's life. 

Regards,
Hasmiera


Nampak tak taring tu? It will be gone, InsyaAllah :)

Monday, November 17, 2014

Rindu..


Unlucky day.

Assalamualaikum.

Pagi-pagi hujan lebat sangat tak berhenti langsung. Seronok je selimut. Taknak pergi kerja. Hukhuk.

Sampai tempat kerja dah lambat. Tapi tak apa. Bukan ada orang pun. Saya sorang aje kat sini. Hukhuk.

Lepas tu customer datang. Hmm complain kenapa namecard dia tulisan kecik? Dah memang design dia macam tu. Nak buat macam mana. Dia yang bagi macam tu, saya print aje lah. Lepas tu membebel 'Saya pun boleh buat kalau macam ni'. Hek Encik. Kan tak nak bayar upah designkan, terima aje lah. Dia ingat upah design tu macam mana? Asal bagi aje kat Words file tu dah kira design sendiri? Lepas tu suruh buat amendment pulak? Itu dah dikira saya yang design tu. PELIK.

Arghh serabut otak. Saya nak berhenti jugak. Tak kira! Bos ni sedap aje bercuti kat rumah. Dia memang lepas 100% dah. Tak peduli kedai pun. Tension betul. Saya tak kira dah. Mama marah pun saya nak berhenti jugak. Pening. Stress. Nak berniaga sendiri. Suka hati nak buat apa. Tak ada orang nak complain.

Sekian, terima kasih.

Saturday, November 8, 2014

Jobless no more.

BUT! It is also mean that I have no more life. 

Assalamualaikum.

Saya mengalami tekanan emosi yang teruk sejak bekerja. Mana taknya, pagi pukul 10 pergi kerja. Balik dah nak dekat maghrib pukul 630 petang. Sampai rumah je dah malam.

Sampai rumah terus mandi. Lepas mandi segala baru rehat. Lepas tu online sebabnya saya tak boleh kalau tak online dalam sehari tu. Banyak urusan jual beli yang kena settlekan.

Sekarang ni fokus saya nak kumpul duit untuk buat braces aje. Done deposit payment, saya akan resign. Sebabnya tempat kerja yang super boring tu menyebabkan saya lemah longlai.

Rasa malas sangat nak pergi kerja. Tak semangat langsung. Ni pun bertahan sebab saya bawak laptop. Kalau tak, takde mende la nak mengadap selain dari kerja-kerja kat situ.

Maafkan saya sebab membebel kat sini. Tapi ini saje tempat saya nak meluahkan perasaan.

Babai. Kepada readers saya di blog sebelah, saya dah update chapter baru. Harap enjoy. 

Gigi takde kena cabut 4 batang. Sedih. 😢😢

Sunday, October 19, 2014

Designer Available.

Assalamualaikum.

Disini saya ingin menyatakan bahawa saya sedia menerima tempahan berkaitan designing.

Servis:

- Corporate Identity
- Photography Design ( Wedding Custom Album )
- Website Design ( Multimedia )
- Bunting, Banner, Flyers Design
- Cover design ( Buku / Novel )

Dan lain-lain servis design.

Boleh contact saya dengan tinggalkan pesanan anda.

Terima kasih :)

Thursday, September 11, 2014

Kawan

Assalamualaikum

Malam ni terasa nak taip blog sikit. Sebabnya malas nak tido lagi. Insomnia ni biasa lah bagi diri ni. Tadi petang dah telan nescafe 2 tin terasa diri ini segar. Hehe lama tak minum nescafe.

Sehari dua ni rasa rindu pulak zaman belajar dulu. Ah macam dah berzaman habis belajar. Tak sampai setahun pun lagi. Kerja pun takde. Menambah berat badan je kat rumah. Dah cari tapi mungkin takde rezeki Hasmiera lagi nak bekerjaya. Sabar sabar.

Malam ni nak cakap pasal kawan. Aku ada seorang kawan yang sangat aku sayang. Sangat baik dengan aku. Kami sentiasa bersama. Kat tempat baru aku start hidup baru. Mencari kawan baru untuk berkongsi suka dan duka.

Dan memang aku berkongsi segalanya. Aku anggap dia kawan baik. Tak pernah berkira sikit pun. Ke hulu ke hilir bersama. Dia mintak tolong aku tolong.

Tapi sedih. Hakikatnya aku seorang je anggap dia kawan baik. Rupa-rupanya dia tak seperti yang ku harapkan. Dia ada disisi aku setiap masa. Kenapa aku tak perasan semua itu?

Dan hakikat yang paling perit sekali adalah aku tahu berkenaan hal ini hampir setahun kemudiannya.

Ya Allah, sedih tak terduga. Terdiam aku. Kawan paling rapat boleh buat macam tu kat belakang. Kalau kawan yang lain lagi la tak pedulikan aku.

Memang aku takkan lupakan dia. Maaf boleh, lupa tak akan.

Ada si gadis cantik berkata. 

"Takpe lah. Ingat segala kebaikan dia. Nanti kuranglah marah tu. Biarlah dia buat macam-macam kat kita. Asalkan kita jangan jadi macam dia. Nanti kita pun setaraf dia. Sabar lah."

Terima kasih. Kata-kata dari seorang sahabat. InsyaAllah, persahabatan itu kekal. Hanya beberapa orang sahaja di hati sekarang. Yang lain, pergilah!

K bye!


Sunday, September 7, 2014

It is when she was born 24 years ago.






Assalamualaikum.

Happy birthday bestfriend. Hadiah tak sempat post sebabnya sibuk uruskan anak kecil. Haha. Wish I could be with you on your special day but oh well. Me here and you so far. 6 hours ride to meet you.

6 tahun lepas kita tegur tanpa tahu nama masing-masing tapi dah terus tengok movie sampai pagi. Oh zaman jahiliah dulu kala. Hahaha.

Harap-harap 10 tahun lagi. 20 tahun lagi kita masih buat perkara ikut kepala, lepak sampai pagi, drive tanpa arah tujuan, tengok midnight movie, lepak depan pavi pagi-pagi lepas tu high sebab minum nescafe ais. Hahaha.

Orang kata kita kena jumpa ramai orang dulu. Sengsara dulu baru jumpa kebenaran. Betullah. Ramai yang datang dan ramai yang dah pergi dilupuskan dari otak terus. Tapi tu lah kan. Kita sakit merana dulu baru jumpa yang betul melekat di jiwa.

Tapi kau, hari pertama jumpa sampai sekarang terus melekat. Harap terus sampai bila-bila. I can't handle betrayal anymore. Cukuplah apa yang dah lepas tu. A phase I'm trying to forgive but will never forget.

Ucapan sikit. Happy Birthday. Semoga sentiasa jadi anak yang baik untuk ibu dan ayah. Teruskan hidup walaupun banyak dugaan yang mencabar perasaan. Rasa nak kerat 18 je orang tu. Dalam kepala dah nampak merah. Tapi tu la kehidupan. Takde masalah boring pulak asyik mengadap The House Bunny je. Haha.

Ok, nanti esok lusa aku pos la hadiah kau.

Babai. I love you baby :)


Thursday, March 6, 2014

BOLD

Assalamualaikum.

Tamat sudah degree.
Sekarang hanya tido mandi online tapi tak makan. :)
Malam ni tiba-tiba terasa nak update blog.
Entah kenapa. Tapi hanya ingin menguplode gambar sahaja.
Gambar sepanjang BOLD Degree Show.
ENJOY :)