Thursday, August 18, 2016

Self Improvement

Salam.

Aku sedang berada dalam keadaan Restart. in less than 1 hour. Oh well, aku nak refresh diri untuk menghadapi keadaan semasa. Boring life sekarang sebab tengah cuti sem. Aku jugak dalam proses cari kerja part time, boleh la aku keje nanti start sem baru. UPTA dulu tak menjadi. Lecturer tu macam problem dengan upta, so lecturer kedua tu aku tak tunjuk muka pun. Tak tahu status macam mana.

Kau tahu bila kau resah gelisah tak tentu hala tu, kau kena kembali ke pangkal jalan. Solat. Sekarang subuh, so terus solat subuh tadi. Pengakuan, aku selalu tinggal subuh. Semoga istiqomah aku dengan solat subuh dan solat 5 waktu lain. InsyaAllah.

Mama takde, mama melancong ke Bangkok. Rindu mama, teringat pulak. Kalau mama ada, takde lah aku resah gelisah macam ni. Walaupun tak bercakap mana tapi tetap tak best kalau mama takde.

Aku nak start menulis balik. Sebab aku suka menulis. Maybe sebab aku tinggalkan apa yang aku suka buat tu yang hidup jadi tak tentu hala. Melukis kurang. I mean, doodling. Aku suka doodle, mandala aku suka. Dan master project aku pun berkenaan mandala arts. So memang patut aku kembali praktis melukis balik.

Aku nak cakap pasal travel. Antara sebab utama aku travel adalah sebab aku nak lari dari keadaan yang tak best. Geng lain travel sebab suka melancong. Aku pun tapi sebab aku adalah aku suka tinggalkan masalah dan travel untuk lupakan.

Plan banyak untuk akhir 2016 ni. Tapi mampu ke nak penuhi dengan bajet takde langsung?

K bye!

Wednesday, August 17, 2016

Inspirasi.

Salam.

Sejak sambung belajar ni, sumber inspirasi nak menulis, nak melukis, semua hilang. Nak sambung menulis novel pun tak datang idea. Lama jugak termenung depan laptop dengan jari atas keyboard berlampu.

Nak melukis pun tak dapat. Jari dah keras. Mandala tak menjadi. Typography drawing pun tak sehebat dulu tapi tak de la hebat sangat pun dulu tapi masih dikira okay. Yang ni boleh praktis. Masuk sem baru kena membeli alatan drawing. Pen pun mahal weh. Adoi.

Bab menulis tu slow sikit. Sebab tak datang inspirasi. Idea dah ada dalam kepala tapi bila nak menaip je tak tahu nak taip apa.

Bila nak buat assignment pun sama jugak. Lambat nak siap dan kena bertanya orang ramai. Orang ramai pun macam nak tak nak je layan kita ni. Problem major.

Sekarang ada masa lebih kurang sebulan untu start sem baru. Ya Allah, berikanku ketabahan untuk meneruskan kehidupan.

Mungkin ada perkara penting yang aku tak buat tu hidup tak keruan. InsyaAllah akan ku kembali ke pangkal jalan.

Bye!